Consultanţă

ntr-o economie stabilă de piaţă cu activitate concurenţială, definirea conceptului de Activitate decizie managerială capătă dimensiuni noi, fiind, practic, ntlnită n toate situaţiile relaţiilor cu persoane fizice sau juridice.

Consultanţa, ca parte integrantă a acestui concept, se regăseşte firesc şi n domeniul de construcţii-montaj, n forme şi tipuri de manifestare extrem de diversificate.

COCC, ca firmă de specialitate n domeniu, ncă de la nfiinţare a realizat o utilă activitate de consultanţă, att n luarea deciziilor majore pentru sectorul de construcţii-montaj, ct şi n activitatea de pregătire-instruire deci a trainingului a specialiştilor pentru activitatea de consultanţă.

Realizarea fluxului informaţional-informatic pentru principalele etape din cadrul funcţiunilor de ntreprindere a marcat o primă şi decisivă apropiere de regulile economiei de piaţă, chiar n condiţiile unei economii strict centralizate, cum a fost n Romnia pnă n decembrie 1989.

n ultimii ani, prin produsele şi serviciile oferite de firma noastră, activitatea de consultanţă s-a mpletit riguros cu conceptul modern de management conceptual-aplicativ şi anume că:

Rp=Sp+Preal

Deci realizarea oricărui produs din sectorul de construcţii-montaj  se face doar prin satisfacerea pieţei cu obţinerea unui profit real cel rezultat după ndeplinirea tuturor obligaţiilor faţă de partenerii de afaceri, inclusiv stat.

Consultanţa devine, deci, o artă de a şti să gestionezi informaţia cu servicii şi produse din care firma să scoată profit.

Consultanţa ncepe odată cu faza de prefezabilitate a unui proiect şi se termină odată cu punerea n funcţiune ntr-o primă formă, putnd continua, la cerere, şi cu perioada de garanţie.

Pe parcursul acestor etape, se derulează acţiuni complexe de supraveghere tehnică şi financiară, care nu pot fi parcurse dect de specialişti n domeniu, care, avnd legătură directă cu conducerea managerială de firmă pot lua, n cunostinţă de cauză, deciziile necesare, la timp şi eficient.

Denumirea firmei Consultanţă, Organizare şi Cibernetică n Construcţii confirmă această preocupare, iar cei peste 35 de ani de activitate nentreruptă sunt elocvenţi.

Faptul că produsele şi serviciile COCC se actualizează permanent, n funcţie de schimbarea legislaţiei, confirmă necesitatea consultanţei ca parte integrantă a actului managerial modern.

Toate aceste deziderate despre activitatea de consultanţă pentru sectorul de construcţii-montaj se regăsesc n materiale elaborate de COCC: