Istoric

COCC CONSULTANŢĂ, ORGANIZARE ŞI CIBERNETICĂ N CONSTRUCŢII are peste 50 de ani de activitate nentreruptă pusă n slujba sectorului de construcţii-instalaţii-montaj din Romnia. 6 Decembrie 1968 a marcat apariţia pentru prima dată n Romnia a unei instituţii care a pus bazele a două activităţi legate intrinsec - construcţiile şi managementul -, care, practic, au anticipat, cu mijloacele acelor vremuri, germenii economiei de piaţă. Folosirea informaticii n luarea unor decizii manageriale a fost posibilă datorită tenacităţii şi perseverenţei unui nucleu de profesionişti care au reuşit să creeze n sectorul de construcţii-montaj primele bănci de date cu programe de calcul, care au deschis o perspectivă ntr-o epocă n care centralizarea şi centralismul erau, totuşi, elemente de referinţă.

Realizarea, la nivelul anilor 1980, a primului sistem informatic unitar de conducere şi organizare n construcţii - sistemul SICOP - a nsemnat nsumarea ntr-un tot unitar a bazelor de date, lucrărilor, resurselor cu punerea n evidenţă a analizelor diagnostic şi economice pentru evidenţa financiar-contabilă, deci, practic, a tuturor activităţilor caracteristice sectorului de construcţii; de asemenea, a reprezentat pentru acea perioadă o adevarată premieră naţională şi cu largi ecouri internaţionale att la nivel de CAER, ct şi n alte ţări, spre exemplu Franţa, cu care firma noastră a avut largi colaborări cu stadii de specializare numeroase.

Sfrşitul anului 1989 găsea COCC n situaţia de a gestiona o bancă de date complexă pentru ntregul sector de construcţii, dar evenimentele acelor zile au creat unele convulsii care au dus la pierderi de informaţii şi sincope n activitatea managerială. Dar numele şi perspectivele apariţiei economiei de piaţă au făcut ca, totuşi, n timp scurt, COCC să revină pe piaţa construcţiilor din Romnia cu rezultate notabile - considerăm, unanim recunoscute!

Firmă privatizată integral n 1994, COCC este astăzi purtătoarea şi continuatoarea unui vast patrimoniu de informaţii grupate n bănci de date solicitate de organisme centrale de stat, ca: Ministerul Construcțiilor (sub diverse denumiri de-a lungul anilor), Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Educației și Cercetării, dar şi peste 10.000 de beneficiari din ţară - unităţi de execuţie, proiectare, regii -, dar şi din alte ţări, ca Israel sau Republica Moldova.